Po mesiaci sa opäť otvorili brány prievidzskej Niké arény a po krátkom „exile“ sa do nej vrátili na súťažný zápas zverenci trénera Tihomira Bujana. Bol to však horký návrat, ktorý im prekazili hráči Lučenca. „Novohradčania“ tak získali v krátkom čase ďalší cenný skalp, po výhre 84:74 získali dva body z palubovky vicemajstra.

„Hornonitrania“ zaostali za očakávaniami, doma totiž viedli iba necelú minútu. Opäť raz sa tak zopakoval podobný scenár, ako v predchádzajúcom kole v Leviciach. Lučenec sa okamžite chopil ponúknutej šance a dosť jasným spôsobom si išiel za víťazstvom.

„Je to veľká výhra, išli sme za ňou od prvej minúty. Ten, kto pozeral zápas, tak musí uznať, že sme to chceli viac ako domáci. Prekvapilo ma, že Prievidza hrala doma po mesiaci zľahka. Nechali nás hrať našu hru, padli nám strely a dostali sme sa na koňa,“ vyjadril sa k stretnutiu rozohrávač BKM Simeon Jackuliak.

Už v prvej štvrtine narástlo domáce manko do dvojcifernej hodnoty, v tretej štvrtine sa síce dokázali súperovi priblížiť, ale zvrátiť stretnutie na svoju stranu nedokázali. Prievidžania totiž stratili až 21 lôpt, čo je veľmi vysoké číslo na to, aby mohli pomýšľať na výhru.

„Bol to pre nás zlý zápas. Zopakovali sme rovnaké chyby ako proti Leviciam. Neboli sme koncentrovaní, disciplinovaní v niektorých momentoch a chýbala nám energia. Zle sme otvorili zápas, umožnili sme ľahké body. Mali sme problémy v obrane, niektoré zápasy budú v tomto smere ešte náročnejšie, preto musíme brániť kolektívne ako tím. To sme nerobili a neplnili sme v obrane náš zápasový plán,“ vyhlásil pivot Prievidze Nikola Gačeša.

Domáci navyše nemohli v druhom polčase počítať so službami skúseného playmakera Zlatka Jovanoviča. Toho vyradil z hry zhoršený zdravotný stav. „Bola to pre nás nešťastná situácia. Organizuje útok, s tým sme mali potom v druhom polčase ďalšie starosti,“ myslí si Gačeša.

Po reprezentačných povinnostiach sa naplno vrátil k svojmu tímu tréner Peter Jankovič a do zostavy Lučenca sa vrátil aj reprezentačný krídelník Jaroslav Musil. Oba tieto faktory mali pozitívny prínos na hru BKM. Jediným negatívom tak zostáva obnovenie výronu Musila. „Tréner má na našej výhre najväčšiu zásluhu, pretože nás perfektne pripravil na zápas. U Jara mi je ľúto, že sa nešťastne zranil. Snáď sa dá čoskoro do poriadku,“ dúfa Jackuliak.

Pre Prievidzu to bola druhá prehra po sebe, navyše opäť raz dostala ich defenzíva cez 80 bodov. Domácim fanúšikom sa vývoj stretnutia s Lučencom nepáčil, čo dali aj jasne najavo v záverečných chvíľach duelu. Čo je potrebné podľa Gačešu zlepšiť? „Energiu a koncentráciu. Musíme okamžite pochopiť aktuálnu situáciu a vynaložiť viac snahy. Dva zápasy po sebe sme prehrali a hovorili sme v nich o snahe a koncentrácii. Musíme pristupovať ku každému zápasu na sto percent, nemôžeme si niečo takéto už dovoliť,“ odpovedal samotný hráč.

Lučenec aj v druhej štvrtine základnej časti ukazuje, že ich vydarený vstup do sezóny nebol náhodou. V krátkom čase si totiž odniesli druhú výhru z palubovky súpera. „Je to pre nás veľká výhra, no my si vážime každé víťazstvo v tejto sezóne. Hlavne zostávame nohami na zemi, ideme krok po kroku, od zápasu k zápasu a na konci sezóny sa pokúsime mať čo najviac víťazstiev,“ uzatvoril Jackuliak hodnotenie zápasu.

Foto: Ladislav Szibilla
Zdroj: basketliga.sk