Z kádra rakúskeho vicemajstra prichádza do Lučenca 203 cm vysoký podkošový hráč Russell Woods. 25-ročný rodák zo Chicaga absolvoval kvalitnú univerzitu Missouri. Je tretím rokom profesionálom. Začínal v českej Ostrave, ihneď sa zaradil medzi najlepších hráčov českej ligy. Bol zaradený aj do výberu all stars. Vo svojej prvej sezóne mal priemery 15 bodov a 6 doskokov na zápas. Po sezóne ho získalo jedno z najlepších českých družstiev Svitavy, v drese ktorého odohral dva zápasy v kvalifikácii Champions league. Sezónu 2018/2019 dohral na Islande v Haukare so solídnymi priemermi 20 bodov a 9 doskokov. Túto sezónu začal u rakúskeho vicemajstra, kde mal podpísaný krátkodobý kontrakt počas zranenia ich prvého centra. Do Lučenca by mal prísť tento piatok.

„Lučenec som si vybral, pretože má potenciál urobiť veľké veci túto sezónu a aj v budúcnosti. Hral som dve sezóny v Čechách, tak poznám tunajšiu kultúru, a hoci je to odlišná krajina, ale majú určité podobnosti. Odohral som nejaké zápasy aj proti Bratislave a Leviciam. Moje očakávania sú vysoké, cítim, že vo svojej tretej profesionálnej sezóne môžem tímu priniesť určité skúsenosti a pomôcť mu napredovať. Myslím, že môžme spraviť dobrý výsledok v play off s poctivými tréningami a keď budeme pracovať ako jeden tím na palubovke aj mimo nej, “ uviedol Russell po podpise zmluvy.

Zároveň sa klub rozhodol ukončiť kontrakt s Melsahnom Basabem a Romanom Skvašikom, ktorým ďakujeme za odvedenú prácu a želáme všetko dobré v ich ďalšej kariére.