Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie (HK SBA) vydala podľa očakávania predbežné opatrenie, ktoré zakazuje konanie zápasov vo všetkých ligách pod hlavičkou SBA od 10. do 23. marca.

Opatrenie sa týka všetkých kategórií a súťaží, ktoré organizuje SBA, čo je samozrejme prípad aj Slovenskej basketbalovej ligy. Vyberáme z rozhodnutia HK SBA – C:

„Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti a tiež vzhľadom k záujmu Slovenskej basketbalovej asociácie spočívajúcom v ochrane zdravia ľudí a nebezpečenstve šírenia sa tejto nákazlivej choroby, HK SBA – C je nútená postupovať v súlade s pondelkovým nariadením Ústredného krízového štábu SR, a preto rozhodla tak, ako je uvedené vo výroku tohto rozhodnutia.

HK SBA – C aktuálnu situáciu neustále monitoruje a v prípade, ak nastanú nejaké nové skutočnosti v súvislosti so zákazom usporiadania všetkých športových podujatí, tak je pripravená zasadnúť a okamžite na tieto zmeny reagovať formou vydania nového aktuálneho rozhodnutia v tejto veci.“

V pondelok vydal Ústredný krízový štáb SR nariadenie, ktoré na 14 dní pozastavilo všetky športové podujatia v krajine. Vedenie SBL momentálne monitoruje situáciu a zvažuje rôzne varianty a riešenia. Do konca základnej časti zostáva aktuálne päť kôl. O všetkom podstatnom budeme samozrejme informovať na našom webe.

 

ZDROJ: www.basketliga.sk