BKM Lučenec stratil na prelome rokov dôležitého člena tímu. Pre vážne zranenie achilovky sa sezóna predčasne skončila pre 23-ročného amerického pivota Mikea Hollowaya jr.

U Hollowaya sa dá hovoriť o veľkej smole, keďže achilovka ukončila tiež jeho pôsobenie v predchádzajúcom ročníku v ukrajinskej Odese. Tentoraz prišlo k osudovému momentu 30. decembra 2020 v zápase Interom Bratislava, keď v tretej štvrtine urobil zlý krok a hneď v danej chvíli vedel, že je zle. Výsledok bol krutý – roztrhnutá achilovka a okamžitá operácia. „Za posledné dva roky ho operovali na to isté zranenie na oboch nohách. V klube všetci veríme, že sa na palubovku čo najskôr vráti. Prajeme mu skoré uzdravenie,“ povedal prezident klubu Michal Matala.

Holloway tak nedokončí ani svoju druhú profesionálnu sezónu. V Lučenci sa vypracoval na dôležitého člena v rotácii trénera Petra Jankoviča, v poslednom období dokonca nastupoval v základnej zostave. Celkovo odohral 18 stretnutí, priemerne si v nich zapisoval 9,6 bodu a 4,4 doskoku. „Som v poriadku, môj pobyt počas Silvestra som strávil v nemocnici, kde mi operácia prebehla dobre. Som mentálne stopercentný. Mrzí ma, že prerušujem sezónu, odchádzam domov. Plánujem sa zotaviť a dúfam, že sa čo najskôr vrátim na lučeneckú palubovku. Vážim si všetkých fanúšikov a ich obavy o mňa! Som v dobrej nálade a viem, že Boh má so mnou plán,“ prezradil Holloway.

Vedenie klubu pracuje na jeho náhrade.