Z Lučenca prišla prekvapivá správa, tréner Peter Jankovič sa rozhodol po vzájomnej dohode ukončiť pôsobenie v klube, v ktorom mal pokračovať vo svojej robote aj v sezóne 2021/2022.

Skúsený kouč, ktorý sa v minulosti pohyboval hlavne v ženskom basketbale, prišiel k „pelikánom“ v lete 2019 ako druhý náhradník na pozíciu hlavného trénera. Pred ním skončili z rôznych dôvodov na tomto poste Tibor Jány a Goran Miljevič. Jankovič vniesol do družstva potrebnú kvalitu a skúsenosti, ktoré zbieral pri reprezentačných tímoch a v európskych súťažiach. To sa hneď ukázalo aj v samotných zápasoch.

Lučenec sa razom začal pohybovať na čelných priečkach Niké SBL, stal sa povestnou „šťukou“ sezóny 2019/2020. Klub si zahral vo finále Slovenského pohára a v základnej časti nebol ďaleko od 2. miesta. Samotný Peter Jankovič viedol družstvo Slovákov na All Star zápase a stal sa tiež najlepším trénerom tejto sezóny. Vedenie klubu nezaháľalo, so 41-ročným kormidelníkom ešte počas ročníka podpísalo dvojročné predĺženie spolupráce.

„Novohradčania“ boli na tom dobre tiež v aktuálnom ročníku, aj keď ich výsledky neboli také oslnivé, ako rok dozadu. Stále to však stačilo na pohyb v hornej polovici tabuľky. Nevydarený záver základnej časti sa napokon podpísal na tom, že Lučenec vstupoval do play off až z 5. miesta. V ňom narazil na Inter Bratislava, s ktorým prehral 1:2 na zápasy. A s týmto výsledkom sa predčasne končí aj účinkovanie Petra Jankoviča na lavičke tímu.

„V prvom rade, chcem sa poďakovať vedeniu BKM Lučenec za šancu, ktorú mi dali. Určite to bola pre mňa výborná skúsenosť a som rád, že som mohol pôsobiť v mužskom basketbale. Po vzájomnej dohode sme sa dohodli na ukončení kontraktu, keďže by som sa radšej vrátil do ženského basketbalu, čo je asi prirodzené, keďže pôsobím ako asistent pri ženskej reprezentácii Slovenska a tiež ako hlavný tréner reprezentačného tímu dievčat do 15 rokov. Chcem sa ešte poďakovať všetkým fanúšikom v Lučenci za prejavenú dôveru, všetkým hráčom, s ktorými som mal možnosť pracovať a v neposlednom rade môjmu realizačnému tímu, ktorý dokázal, že sú odborníkmi na svojich miestach,“ povedal ex-tréner Lučenca.

Foto: Branislav Gúgľava
Zdroj: www.basketliga.sk