BKM Lučenec posilní Kyle Castlin (193 cm). 25-ročný Američan absolvoval univerzitnú kariéru na školách v Columbii a Xavieri (NCAA). V roku 2019 sa dostal do NBA G-League, v druhom kole draftu si ho zo 17. miesta vybral tím Salt Lake City Stars. Na farme Utahu Jazz si v priemere pripísal 4,6 bodu, 2,5 doskoku a 0,7 asistencie na zápas.
Kyle pochádza zo športovo založenej rodiny, jeho staršia sestra Kristi je úspešnou atlétkou, na olympijských hrách v Riu de Janeiro (2016) získala bronzovú medailu v behu na 100 m prekážky.
Daniel Sokolovsky, tréner: „Kyle Castlin je niekto, koho poznám veľmi dobre. Je to hráč s elitnými obrannými schopnosťami a výborným charakterom. Bude lídrom a príkladom v pracovnej etike a prístupe k robote. Očakávam, že bude kľúčovou skladačkou našej hry. Pomôže nám organizovať náš útok, vytvárať pozície pre spoluhráčov, pomáhať k ľahkým bodom v tranzícii a byť efektívnym strelcom. S jeho mentalitou, schopnosťami a charakterom si myslím, že najlepšie dni má ešte len pred sebou. Je prvou skladačkou lučeneckého tímu, na ktorý budú fanúšikovia BKM hrdí.“
Video s highlightami:
(? Salt Lake City Stars | Facebook)