Nová akvizícia BKM Lučenec pochádza z New Yorku, je absolventom univerzity Hofstra (NCAA). Počas pôsobenia v NCAA získal viacero ocenení First-team All-CAA (2020), Third-team All-CAA (2019), CAA Tournament MVP (2020), CAA Co-Defensive Player of the Year (2019). Patril medzi najlepších hráčov svojho tímu s priemerom 18,2 bodu, 5,9 asistencie, 3,7 doskoku a 2 zisky na zápas v sezóne 2018/2019. Profesionálnu kariéru odštartoval v Európe, v holandskom tíme ZZ Leiden, avšak kvôli pandémii COVID 19 odohral len 2 zápasy v ktorých zaznamenal priemer 16,5 bodu, 7 asistencií, 5 doskokov na zápas.
Nasledoval presun do NBA G League, kde obliekal dres jedného z top tímov a posledného víťaza súťaže Rio Grande Valley Vipers (2019).
Daniel Sokolovsky, tréner: „Sme veľmi radi, že sa k nášmu tímu pripojí Desure. Je to veľký talent, so schopnosťou kedykoľvek vytvoriť strelu pre seba alebo pre svojich spoluhráčov. Je osvedčeným lídrom, v rámci nášho systému vidíme Desureho ako vytvára vysoké ofenzívne tempo svojou rýchlosťou a je spôsobilý hrať bez lopty vedľa našich ostatných rozohrávačov vďaka jeho výnimočnej streleckej schopnosti.
Vďaka kombinácii talentu, zručnosti, tvrdosti a konkurencieschopnosti cítime, že Desure je veľkým dielom do skladačky nášho tímu, ktorý bude súťažiť na najvyššej úrovni.“
Video s highlightami: ➡️ https://youtu.be/GIFbQyb3skY