Nadchádzajúci ročník Niké Slovenskej basketbalovej ligy už nezadržateľne klope na dvere, na jednom mieste sme pre vás pripravili detailné informácie k sezóne 2021/2022.

Ako je už známe, naša najvyššia súťaž bude mať po dlhšom čase opäť párny počet účastníkov – 8. Na basketbalovú mapu sa vracia Komárno, do ligy vstupuje pod značkou BC. S tým súvisí aj mierna zmena systému základnej časti, tímy sa stretnú štyrikrát (2x doma a 2x vonku).

Úvodné kolo nového ročníka Niké SBL je na programe 2. októbra, záverečné sa odohrá 19. marca 2022. Dobrou správou pre fanúšikov je, že veľká väčšina kôl sa uskutoční v sobotu. Počas týždňa by sa mali hrať tiež stretnutia Alpsko-jadranského pohára, v ktorom by malo byť početné zastúpenie slovenských klubov. Každý zápas bude odvysielaný v priamom prenose na Niké TV.

Nový ročník prinesie v prvom kole zaujímavé konfrontácie. Nováčik z Komárna sa predstaví doma proti Handlovej, úradujúci majster Spišskí Rytieri pocestuje na palubovku Interu Bratislava v repríze finále Slovenského pohára. Svit si dá s Prievidzou repete napínavej série 1. kola play off a veľkým ťahákom sú v poslednom období súboje Levíc s Lučencom.

Play off odštartuje 23. marca 2022, víťaz základnej časti si zabezpečí automaticky miestenku do semifinále. Tímy na 2. – 7. mieste čaká úvodné kolo play off, pre družstvo na 8. mieste sa sezóna 2021/2022 nekončí, ale s trojicou najlepších tímov z 1. ligy odohrá baráž systémom každý s každým (doma a vonku). Prvé kolo „vyraďovačky“ sa hrá na dva víťazné zápasy, semifinále na tri a finále na štyri. Stretnutia o 3. miesto sa hrať nebudú, bronz získa lepšie postavený tím po základnej časti. Víťaza Niké SBL spoznáme najneskôr 14. mája 2022.

Po ročnej prestávke by sa mal opäť uskutočniť All Star Game, najlepší hráči súťaže by sa mali stretnúť 19. februára 2022 v Leviciach. Final Four Slovenského pohára je na programe 4. – 6. februára 2022, systém súťaže by mal opäť zapojiť do hry tímy z nižších súťaží, ako bolo v pláne počas predchádzajúcej sezóny.

Všetky termíny a podujatia môžu prejsť zmenami vzhľadom na protiepidemiologické opatrenia. O aktuálnej situácii vás budeme informovať prostredníctvom oficiálneho ligového webu a na sociálnych sieťach.

Zdroj: www.basketliga.sk