Vedenie BKM Lučenec sa dohodlo na podpise zmluvy s chorvátskym podkošovým hráčom Antunom Maričevićom (208 cm, 115 kg). Do Lučenca prichádza z chorvátskej najvyššej súťaže z družstva KK ZABOK.
Hoci má iba 24 rokov, má veľké hráčske skúsenosti. Vyrastal v silnej generácii juniorov Cibony Záhreb spolu so Žižičom, Zubacom, Slavicom. Z Cibony Záhreb jeho kroky viedli do USA na strednú školu Longmont v Colorade, kde dosahoval priemer 30 bodov na zápas, čo neuniklo pozornosti skautov a uľahčilo mu zápis na Casper Junior College vo Wyomingu, kde si opäť počínal veľmi úspešne a bol zaradený medzi 100 najlepších hráčov Junior College v USA. V kariére následne pokračoval v NCAA1 na univerzite South Florida. Profesionálnu kariéru v Európe odštartoval v chorvátskej najvyššej súťaži v KK Zabok, kde za 17 minut dosahoval priemerne 6,4 bodu, 4,6 doskoku a 1,1 asistencie.
Daniel Sokolovsky, tréner:“ Sme veľmi radi, že sa nám podarilo skompletizovať náš tím príchodom Antuna. Svojou výškou, rýchlosťou, intenzitou a súťaživosťou je pre našu hru ideálny. Antun je mladý a dravý hráč, čiže sa perfektne hodí k mentalite nášho tímu. Máme mladých hráčov, ktorí túžia pracovať, učiť sa a presadiť sa v SBL.
Všetky informácie od predchádzajúcich trénerov Antuna naznačujú, že najlepšie basketbalové roky má ešte pred sebou a tak očakávame, že počas jeho pôsobenia u nás uvidíme jeho obrovský rast. Jeho štatistiky z poslednej sezóny v tíme KK Zabok v najvyššej chorvátskej súťaži, sú len slabým ukazovateľom jeho schopností. Pohybuje sa jedinečnou rýchlosťou a svižnosťou pre hráča jeho veľkosti a sily, to bude pre nás hlavná zbraň na oboch stranách ihriska.
Je skvelé, že sa nám podarilo vyvážiť našu súpisku pridaním európskeho hráča, to bolo pre nás dôležité. Antun má skúsenosti z pôsobenia na univerzite v USA, taktiež bol súčasťou mládežníckej akadémie Cibony Záhreb a minulú sezónu odohral v Chorvátsku. Európski hráči s mnohými skúsenosťami mali nereálne finančné nároky, ale sme za to vďační, pretože nás to prinútilo byť trpezlivými a nakoniec sme získali správneho hráča pre náš tím, Antuna.“
Videá s highlightami:
( ? David Gold)