K tímu sa sa pridáva 26-ročný americký rozohrávač Tahj Eaddy, ktorý pred rokom podpísal kontrakt s Orlandom Magic.

Nový rozohrávač BKM Lučenec exceloval počas univerzitnej kariéry, vo svojom záverečnom roku si so Southern Californiou zahral v NCAA Elite Eight. Okrem toho bol jeho spoluhráčom aj Isaiah White, naša letná posila. Pred rokom si ho síce z draftu NBA nevybral nik, ale napokon podpísal kontrakt s Orlandom Magic. Predstavil sa následne aj v Summer League, v drafte G-League si ho z 1. miesta v druhom kole vybral Raptors 905 Missisauga, ale Eaddy sa rozhodol vydať na profesionálnu cestu.

Predošlý ročník strávil v litovskom BC Prienai, kde mal v priemere 9,2 bodu, 1,5 doskoku a 1,8 asistencie na zápas. Pre Lučenec je to historicky prvý hráč, ktorý mal podpísaný kontrrakt s družstvom NBA.

Marko Boras, tréner BKM: „Tahj Eaddy je rozohrávač na post jednotky, vie však hrať aj na dvojke. Pred príchodom do Európy mal skvelú sezónu na univerzite, patril ku kľúčovým oporám tímu. Predošlý ročník odohral v silnej litovskej lige. V každom družstve, v ktorom doteraz pôsobil, mal skvelú streľbu za tri body. V Prienai mal úspešnosť 43percent v tejto štatistike. Exceluje v rýchlej hre, plnej protiútokov. V ofenzíve vie skórovať mnohými spôsobmi, pri izolácii, pick-n-rolle, skorých strelách v ofenzíve. Sedí mu rola lídra tímu a má víťaznú mentalitu.“

Videá s highlightami:

https://youtu.be/B8sVTBhluSc
https://youtu.be/_rnsnhovwVQ
https://youtu.be/tlia6-wkcsg

Zobraziť menej