Po ročnej prestávke sa vracia do programu Slovenskej basketbalovej ligy All-Star zápas, 18. decembra sa zhostia tohto podujatia Levice. Po základných informáciách je už známe zloženie realizačných tímov. Slovákov povedie z pozície hlavného trénera Peter Jankovič, legionárov bude koučovať Aramis Naglič.

Samotné podujatie odštartuje zápasom ‚All-Star Talent‘, najlepší juniori sa predstavia proti sebe v koncepte Zápas vs. Východ. Následne príde najväčší ťahák programu, v pozmenenom formáte proti sebe nastúpia najlepší Slováci a legionári Slovenskej basketbalovej ligy.

Domácu „úderku“ bude viesť aktuálny kormidelník BKM Lučenec Peter Jankovič. Aj napriek svojmu mladému veku, už má za sebou bohaté trénerské skúsenosti. Bol pri rôznych reprezentačných výberoch Slovenska, koučoval v časoch najväčšej slávy Good Angels Košice, vyhral Stredoeurópsku ligu a Európsku ženskú basketbalovú ligu, skúsenosti má s Euroligou, respektíve Európskym pohárom FIBA. V súčasnosti je asistentom trénera pri ženskej reprezentácii Slovenska a s Lučencom patrí k najpríjemnejším prekvapeniam doterajšieho ročníka SBL.

„V prvom rade, chcem sa veľmi pekne poďakovať za príležitosť zúčastniť sa All-Star zápasu. Ešte viac si vážim, že som dostal šancu viesť tím ako hlavný tréner. Veľmi sa teším na celé podujatie a verím, že si ho všetci prítomní užijú a hlavne, aby sa diváci zabavili a strávili príjemný večer s basketbalom,“ uviedol Jankovič na margo menovania do pozície hlavného trénera. Spolu s ním budú na lavičke v pozícii asistentov trénera Ivan Kurilla (BK Slávia Žilina) a Michal Madzin (Patrioti Levice).

Hlavným trénerom legionárov bude Aramis Naglič z Interu Bratislava. Ešte ako hráč získal na olympijských hrách v 1992 striebro, keď vo finále podľahol legendárnemu americkému „Dream Teamu“. Neskôr vyhral Európsky pohár (Eurocup) a dlhé roky hviezdil v našej lige. Úspechy prišli aj na lavičke, v pozícii asistenta bol pri reprezentácii Chorvátska na majstrovstvách Európy 2015. V súčasnosti bojuje s Interom Bratislava v Európskom pohári FIBA a je na čele SBL-ky.

„Znamená to pre mňa veľmi veľa. Som rád a už sa teším na oslavu nášho ligového basketbalu. Spolu s ostatnými trénermi sa stretneme na jednom mieste a v priateľskom duchu sa budeme môcť porozprávať. Takéto akcie prezentujú slovenský basketbal v tom najlepšom možnom svetle. Dúfam, že moji asistenti už teraz pripravujú skauting (úsmev),“ povedal Naglič. Jeho asistentmi trénera budú Tihomir Bujan (BC Prievidza) a Rudolf Jugo (Iskra Svit).

Po zverejnení realizačných tímov vám začneme postupne predstavovať aj jednotlivé súpisky a tiež účastníkov individuálnych súťaží – smečiarskej, trojkárskej a zručnostnej.

Vstupenky na podujatie budú už čoskoro dostupné v sieti Ticketportal.

Foto: Lukáš Droppan, Vladimír Dorňák
Zdroj: www.basketliga.sk